headset egames

Mobile gaming headset, “go business or go home”  

Man har altid set gaming som noget, man kun kunne gøre på sin konsol eller computer. Men vi har af flere omgange set producenter prøve at gøre gaming til noget, vi også kunne have med på farten. Sony har fx forsøgt med deres PSP (PlayStation Portable) eller deres PS Vita. Eller Nintendo med Gameboy, Nintendo DS og nu deres Nintendo Switch, som er den mest populære bærbare konsol på markedet lige nu.

Dog er tendensen inden for gaming på smartphones i hurtig fremgang pga. den nemme adgang til spil og den stigende og hurtige udvikling inden for smartphone teknologien.

Firmaer opfanger den hurtige teknologiudvikling

Flere store spilfirmaer har taget udviklingen til sig og er derfor begyndt at skabe udgaver af nogle af de populære genrer fra computerspil, specifikt til mobilen.

Firmaet NCsoft, der står bag flere MMORPG spil, som fx Guild Wars, Aion og WildStar, har udviklet et spil ved navn Lineage 2, et MMORPG kun til en smartphone. Andre firmaer som fx Activision Blizzard har også offentliggjort, at de er i gang med at udvikle et spil, som har smartphonen som eneste platform. Candy Crush-dagene er ved at være ovre.

Razer er samtidig også begyndt at udvikle specifik hardware til mobil gaming. Det populære firma, som man typisk kender for deres keyboard, headset og mus og gaming computere, har udgivet deres helt egen smartphone, hvis hovedfokus er ren gaming. Telefonen har fået positiv kritik for dens suveræne skærm og gode lyd, og at den er optimeret efter den bedst mulige brugeroplevelse for gamere, tweak.dk anmeldelse.

Det perfekte headset til den nye revolution

Med den nye revolution af nemmere og mere tilgængeligt gaming på farten begynder de store og uhandy gaming headset, som vi kender dem i dag, at blive utilstrækkelige, når vi fx gamer som passager i bilen eller i toget.

Hvad er det præcis, man har behov for, når man begynder at tage gaming med ud, væk fra hjemmet? Man har brug for solid lyd, en god mikrofon og et noget mere diskret design. Men hvilket headset skal så man gå efter for den bedst mulige brugeroplevelse, hvis man fx skal spille i toget?

Et business-headset kunne i virkeligheden være det bedste alternativ. Ja, du læste rigtigt: Et business headset. Forklaring følger.

Et business headset forbinder vi normalt med sælgere, call centre og receptionister. Men opfylder med afstand alle de nødvendigheder, som vi opstiller, når vi kigger efter et headset, bedst. Det gælder både størrelse, komfort, lyd og mikrofon. Business headsettet er lavet med komfort til mange timers brug, have langt batteri, mikrofon i en klasse, du ikke anede eksisterede, og de har faktisk efterhånden en lyd, som ligger på niveau med de bedste høretelefoner til os gamere. I hvert fald in-ear. Det giver os rig mulighed for at opnå alle de ting, vi ønsker, hvis vi skal spille på mobilen, og nogle har endda lidt ekstra.

Et nyt og godt alternativ, som fungerer på alle dine enheder, kunne fx være det spritnye Voyager 6200 UC fra Plantronics. Det bliver betegnet som et “neckband headset” med in-ear.

Voyager 6200 UC er trådløst og er derfor nemt at bruge både i hjemmet foran computeren, men også hvis man er på farten. Headsettet har ud over sin formidable lyd og suveræne mikrofon også indbygget ANC (Active Noice Cancelling). Det vil sige, at hvis man er på farten i tog eller bil, kan man tænde for ANC og derved fjerne den irriterende konstante støj fra bilen eller toget. Både i høretelefoner og i mikrofon.

Samtidig har Voyager 6200 UC en USB dongle, i modsætning til fx Razer’s Hammerhead BT. Det vil sige, at du har mulighed for at tilslutte dit headset til en Nintendo Switch via USB-C-porten (det kræver en USB til USB-C adapter, men de er ganske små og koster ikke alverden).

Er det fremtidens svar på gaming?

Det er ikke sikkert at sige, om gaming i dets nuværende form på mobilen eller andre bærbare enheder er kommet for at blive. Men det går i den retning. Med de nye smartphones specifikt rettet mod gamere og nye spiltitler specifikt lavet til mobilen er det oplagt at tage sin gaming med på farten.

Men det kræver for de fleste af os, at vi giver slip på vores normale gaming headset, og det bedste alternativ lige nu er overraskende nok at kigge mod erhvervets hvide skjorter og blå slips og deres business headset. Den suveræne lyd, mikrofon og ANC giver faktisk langt den bedste spiloplevelse på farten.

Så man kan næsten sige at hvis man vil hoppe med på bølgen af spil på mobilen, skal man “Go business or go home”.